Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

У понедељак, 22. априла у 11 часова, обележили смо Међународни дан планете Земље и почетак изградње парка “Братољуб“, који ће се налазити у школском дворишту матичне школе „Петар Враголић“ у Љубовији.

Организатори скупа су били: Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, ЈП „Србијашуме“, „Шуме Српске“

 Свечано су отворили акцију и одржали поздравне говоре:

  • - директорка школе „Петар Враголић“, Светлана Шишић;
  • - државни секретар Мин. омладине и спорта, Ненад Боровчанин;
  • - извршни директор Сектора за шумарство и заштиту животне средине, др Предраг Алексић;
  • - виши стручни сарадник Министарства породице, омладине и спорта, Драган Купрешанин. Ученици 3. и 4. разреда су са својим учитељима поздравили   госте и прославили значај природе пригодним програмом.

 

Сложеница „Братољуб“ симболизује спајање назива две општине, Љубовије и Братунца,чији је заједнички и вечни интерес природна европска лепотица Дрина, коју смо одувек чували, коју чувамо и коју ћемо чувати од загађења.

Педесетак волонтера из околине и региона је узело учешће у овој акцији, која представља први у низу пројеката прекограничне сарадње између Републике Србије и Републике Српске, чији су иницијатори Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, а грађани Љубовије су својим присуством увеличали овај веома важан догађај за нашу општину и пружили му логистичку подршку.


Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија