Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

ОШ "Петар Враголић"

Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија

  • Назив школе: Издвојено осмогодишње одељење Узовница
  • Место и адреса: Узовница, 15319
  • Број телефона пом. директора: 015/566-147, 062/887-0-717
  • Име и презиме пом. директора: Ненад Тријић

 

Школа и њена околина

Матична школа је смештена у средишњем делу села Узовница, поред магистралног пута Љубовија-Мали Зворник. Школа има два објекта:стару школску зграду саграђену после Другог светског рата и новосаграђену 1971. године. Од школске 2006/2007. године за наставу се више не користи стара школска зграда, а разлог за то је смањење броја одељења. Данас су  сви ученици смештени у нову школску зграду. Захвањујући овим околностима постигли смо бољу рационализацију у грејању објекта (угаљ) и чишћењу школе.

Школа има 11 класичних учионица (поједине су опремљене за кабинетску наставу), просторију намењену библиотеци (учионица, која се користи), фискултурну салу са пратећим просторијама (свлачионицама, справарницом и канцеларијом за наставника физ. културе), просторију која се некада користила као кухиња, простране холове, тоалете за наставнике и ученике, канцеларијски простор, наставничку канцеларију, информатички кабинет, спортске терене и централно грејање на чврсто гориво.

У матичној школи у Узовници од првог до четвртог разреда су две комбинације, а од петог до осмог разреда има четири одељења. Тенденција опадања броја ученика се наставља и ове школске године, али  знатно у односу на претходне.

Ова школа има четири четворогодишња издвојена одељења.

Издвојено четворогодишње одељење Рујевац

Издвојено четворогодишње одељење Грачаница

Издвојено четворогодишње одељење  Постење

а

Издвојено четворогодишње одељење Селанац

Издвојено четворогодишње одељење Црнча

У току распуста школске 2012/2013. године школа је од донаторских средстава обезбедила боље услове за несметан рад у процесу наставе тиме што је оплеменила простор квалитетнијим кречењем, набацивањем нових заштитних боја (масна фарба) у цињу заштите зидова и поправком фасаде. У току ове школске године у финансијски план увешћемо   посебну ставку за рестаурацију крова на овом објекту јер има, после четвороразредних одељења у Доњој Љубовиђи, најбројнија одељења са тенденцијом раста броја ученика у будућем периоду.

Телефон има само школа у Црнчи: 015/550-049 и Грачаница 015/571-182.

 

Актуелно

Издвајамо

ОШ "Петар Враголић", Јована Цвијића 1, 15320 Љубовија