Издвојено осморазредно одељење Доња Оровица

Школа и њена околина

Школа у Доњој Оровици се налази у брдско-планинском подручју на удаљености 13 километара од Љубовије. У протеклом периоду школа је омогућила превоз ученика од 5-8 разреда који живе на потезу до Горњих Кошаља ка издвојеном одељењу Доња Оровица. Тиме је значајно олакшано путовање ђака до школе.

Школски објекат у Доњој Оровици је дуго задржао своју аутентичност спољним и унутрашњим изгледом. Најкарактеристичније су биле дрвене степенице које су водиле на спрат.

Нажалост, крајем новембра 2018. године школски објекат је великим делом уништио пожар.

За то време, настава је организована у поподневној смени у издвојеном осморазредном одељењу у Доњој Љубовиђи.

Радови на санацији и обнови осмогодишње школе у Доњој Оровици су завршени у јануару 2021. године. Зграда оштећења пожаром је адаптирана, замењен је кров, постављена нова фасада, уведено је грејање на пелет, направљена сала за физичко, уведен бежични интернет и набављена потпуно нова опрема, намештај и инвентар. Услови за школовање и образовање деце су оптимални.

Осморазредна школа у Доњој Оровици има у свом саставу четири четвороразредна издвојена одељења: Оровичка Планина, Савковић, Горње Кошље и Гребен.

Последњих 5-6 година учињени су велики напори (донације, конкурси …)  да се постојећи школски објекти обнове, уреде тоалети … Промењен је кров у Савковићу, столарија у Гребену …

Издвојено четвороразредно одељење Савковић

Издвојено четвороразредно одељење Горње Кошље

Издвојено четвороразредно одељење Оровичка Планина

Издвојено четвороразредно одељење Гребен

Сва издвојена одељења имају фиксне телефоне:

  • Савковић: 570-040
  • Гребен: 570-110
  • Горње Кошље: 570-023
  • Оровичка Планина : 555-210