ЂАЧКИ ПЛАНИНСКИ МАРАТОН, ЛЕПА ТРАДИЦИЈА

У суботу, 8. 6. 2024. године је у реализацији ОШ „Петар Враголић“ , ПК „Торничка Бобија“, Спортског савеза општине Љубовија, одржан осамнаести по реду „Ђачки планински маратон“.

Учешће су пре свих узели ученици ОШ „Петар Враголић“. Организатори су овог пута изабрали бисер нашег краја, планину Бобију и руту у дужини од 9 километара.

Циљ оваквих манифестација је да покушамо да децу вратимо природи, да децу упознамо са лепотама нашег краја, да усмеримо децу здравим навикама као и да их научимо како треба да се односе према природи.

Учешће у овој манифестацији је узело око 90 ученика наше школе, а о њима су се бринули наставници наше школе на челу са помоћником директора професором Александром Реновчевићем и Владимиром Полићем, као и професором физичког васпитања, Небојшом Васићем, једним од људи који су покренули ову манифестацију и идејном творцу Ђачког планинског маратона, која је сада постала масовна и традиционална.

Посебно радује то што су учешће узеле целе породице и што ово постаје традиција коју ће наставити и будуће генерације.

Велику захвалност дугујемо вероучитељу Јовици Радовићу, који је био водич на овој рути али и на скоро свим претходним, генералном секретару ССОЉ професору Владимиру Крстићу, господину Жељку Бановићу као и нашем директору Василију Ђукановићу, на свесрдној подршци.

Нарочиту захвалност дугујемо господину Павловићу, популарном Поши, без кога ова идеја никада не би заживела.

Акцију је подржао и Црвени крст Општине Љубовија, који је свим ученицима обезбедио по јабуку.

У наредном периоду очекује се да би сарадња свих ОШ „Петар Враголић“ и ПК „Торничка Бобија“ требало да буде још интензивнија, јер трасе и планинарске стазе врло често воде поред школских објеката и спортских терена, који би могли да послуже за одмаралишта.

Уједно, представници ПК „Торничка Бобија“, имали би прилику да ученицима наше школе  промовишу своје активности, како би ученици неговали здраве навике и упознали се са природним лепотама по којима је наша општина препознатљива.

Акција је одржана у месецу јуну, који је цео посвећен заштити животне средине.

Хвала свима на учешћу и сарадњи.

-
Календар објава
јун 2024.
ПУСЧПСН
« мај  
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Категорије
Архива