Месец књиге – наши песници

Овогодишњи Месец књиге био је посвећен песницима. Направили смо “Булевар песника” у ком су се нашла сва имена са чијим стиховима деца одрастају од првог до осмог  разреда.

Ученици нижих разреда  са учитељима су  бирали своје омиљене стихове на нивоу сваког одељења посебно  и представили их веселим паноима.

Посебан акценат  стављен је на два песника: Мирослава Антића и Драгомира Ђорђевића.

Вредни  ученици 7-1 и  7-2, са својом наставницом српског језика Мирјаном Протић, на креативан начин приближили су живот и рад Мирослава Мике Антића. Значајан допринос дала је и наставница ликовне културе Сања Тодоровић, која је урадила његов портрет.

У том периоду, стихови из две његове збирке: Плави чуперак и Шашава књига, били су  обрађивани на часовима лектире. Можемо рећи да је тиме постигнут пун ефекат у времену скраћених часова.

Пример матичне школе следила су и друга издвојена одељења, па су приче о нашим најзначајнијим песницима освануле у холовима.

Да би допунили причу о песницима, у нашем Булевару нашле су се и најзначајније збирке песама које поседује школска библиотека.

Месец књиге завршен је мини Сајмом књига, са циљем да се представе нови наслови и вредне књиге из наше историје и традиције које поседује библиотека, а измакле су пажњи деце.

За крај, лепе мисли о књигама:

Знаћеш да си прочитао добру књигу када окренеш задњу страницу и осетиш се помало као да си изгубио пријатеља.

Остати равнодушан према књизи – значи лакомислено осиромашити свој живот.

-
Календар објава
децембар 2020.
ПУСЧПСН
« нов  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Категорије
Архива