Обавештење о почетку другог полугодишта школске 2021/22. године

Обавештавамо Вас о одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа која се односи на утврђивање модела наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе почевши од 24.01.2022. године. У  ОШ „Петар Враголић“ Љубовија настава ће се реализовати по:

  •  Моделу I (основни модел) за ученике првог циклуса (I-IV разреда) (Образовно-васпитни рад организује се непосредно у простору школе. У складу са тим за све ученике првог циклуса обавезна настава, као и остали облици образовно-васпитног рада организују се према распореду часова, за све ученике истовремено. Час траје 45 минута).
  • Моделу II (комбиновани модел) за ученике другог циклуса (V-VIII разреда) (Образовно-васпитни рад организује се  непосредно у школи и наставом на даљину. Одељења која имају више од 16 ученика деле се на групе А и Б. Група А наставу у школи похађа у понедељак и среду, а група Б у уторак и петак (четвртак је ненаставни дан, школска слава Свети Сава). Час траје 45 минута).

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, карактеристике омикрон соја SARS/CoV/2 Тим је донео одлуку ообавезном ношењу заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против COVID-19  и особе које су прележале COVID-19.   Ношење заштитних маски је обавезно за све запослене у школи, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште  до напуштања школског дворишта. Потребно је појачати мере опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању и дезинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи. Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите (дезинфекција руку, чишћење и дезинфекција наставних сретстава и простора). Овај изузетак могуће је применити на захтев родитеља и искључиво уз приложено мишљење лекара специјалисте одговарајуће гране медицине.

Сви ученици од I –VIII разреда, запослени и родитељи обавезни су да поштују мере за спречавање трансмисије SARS/CoV/2.

Доследно спровођење пет кључних мера стратегија ублажавања ризика од трансмисије SARS/CoV/2:

  • Доследна и исправна употреба маски у простору школе.
  • Ученик треба да носи маску од уласка у школу па све до доласка до своје клупе.
  • Маска се обавезно користи током одговарања и током сваког разговора, као и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
  • У случају када је код једног ученика у одељењу/групи потврђена инфекција вирусом SARS/CoV/2 за све ученике одељења/групе током часа и боравка у школи обавезно је ношење маске.
  • У случају када је код два ученика у одељењу/групи потврђена инфекција вирусом SARS/CoV/2 цело одељење/група прелази на онлајн наставу у трајању од 10 дана.
  • Физичка дистанца, хигијена руку, чишћење и дезинфекција простора и сарадња са надлежном здравственом службом.

Директор
Василије Ђукановић

-
Календар објава
јун 2022.
ПУСЧПСН
« мај  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Категорије
Архива