Професионална оријентација

Драги  осмаци,

Надамо се да сте се организовали, пронашли најбоље  начине да потребно научите –  према сопственом плану,  да се забавите…  и на крају дана  будете задовољни како сте се организовали.  Верујем  да  покушавате да  пронађете  задовољавајућу  комуникацију са Вашим друговима.

Обзиром да Вам  предстоји упис у средње школе, у наредне три-четири  недеље,  кад год Вам буде одговарало можете попунити упитнике на следећа два линка :

http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/upitnik_po.php :
УПИТНИК ПРОФЕСИОНАЛНА ИНТЕРЕСОВАЊА (и ако нуде опцију да прескочите одређене области интересовања, немојте, потрудите се да одговорите на сва питања).

http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/upitnik_s.php:
УПИТНИК  СПОСОБНОСТИ – ПРОЦЕНА СОПСТВЕНИХ СПОСОБНОСТИ.

УПУТСТВО ЗА ПОПУЊАВАЊЕ: Полако попуњавајте, немојте журити, добро прочитајте тврдње, прочитајте занимања у падајућој листи , размислите коју оцену ћете дати. Веома jе тешко када сте у ситуацији да себе процењујете, али потрудите се. На овом линку имате веома добар водич за основце па погледајте:

http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/pdf/vodic_za_izbor_zanimanja.pdf

Има пуно материјала које можете погледати, али најважније је да погледате предмете у школи коју желите да упишете на сајтовима средњих школа), број бодова који је потребан (у прилогу и на сајту наше школе – део за ученике). Наравно, овај бод бодова је само оријентациони.

Конкурс за упис у средње школе још није изашао, а изаћиће вероватно тек крајем априла.

Свима срдачан поздрав од Дивне, Биљане и Биљане!

-
Календар објава
јануар 2021.
ПУСЧПСН
« дец  
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Категорије
Архива