Важно обавештење за запослене, ученике и родитеље

Обавештавамо Вас о одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа која се односи на утврђивање модела наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе настава у ОШ „Петар Враголић“ Љубовија настава ће се и даље реализовати по моделу I (Образовно-васпитни рад организује се непосредно у простору школе. У складу са тим за све ученике првог и другог циклуса обавезна настава, као и остали облици образовно-васпитног рада организују се према распореду часова, за све ученике истовремено. Час траје 45 минута).

Имајући у виду доминантну трансмисију делта варијанта SARS/CoV/2 Тим је донео одлуку о неопходности употребе заштитних маски за све запослене, укључујући и особе које су потпуно вакцинисане против COVID-19  и особе које су прележале COVID-19.   Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа препоручује употребу заштитних маски за све ученике и све време током боравка у школи. Изузетно, када ученик из здравствених разлога не може да носи маску због контраиндикација, које су потврђене стручним мишљењем лекара специјалисте одговарајуће гране медицине, потребно је организовати рад тако да овај ученик борави у школском простору без маске, при чему је потребно повећати физичку дистанцу са другим ученицима и запосленима и појачати примену свих мера заштите (дензифекција руку, чишћење и дензифекција наставних сретстава и простора). Овај изузетак могуће је применити на захтев родитеља и искључиво уз приложено мишљење лекара специјалисте одговарајуће гране медицине.

Сви ученици од IVIII разреда, запослени и родитељи обавезни су да поштују мере за спречавање трансмисије SARS/CoV/2.

Доследно спровођење пет кључних мера стратегија ублажавања ризика од трансмисије SARS/CoV/2:

  • Доследна и исправна употреба маски у простору школе.
  • Ученик треба да носи маску од уласка у школу па све до доласка до своје клупе.
  • Маска се обавезно користи током одговарања и током сваког разговора, као и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.
  • У случају када је код једног ученика у одељењу/групи потврђена инфекција вирусом SARS/CoV/2 за све ученике одељења/групе током часа и боравка у школи обавезно је ношење маске.
  • У случају када је код два ученика у одељењу/групи потврђена инфекција вирусом SARS/CoV/2 цело одељење/група прелази на онлајн наставу у трајању од 10 дана.
  • Физичка дистанца, хигијена руку, чишћење и дезинфекција простора и сарадња са надлежном здравственом службом.

Директор
Василије Ђукановић

-
Календар објава
септембар 2021.
ПУСЧПСН
« авг  
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Категорије
Архива