Приводе се крају радови на објекту школе у Оровици

У склопу припрема за почетак нове школске године, руководство општине Љубовија обишло је објекат осмогодишње школе  у Доњој Оровици, где се изводе радови на реновирању школске зграде. Осмогодишњу школу   у Дољој Оровици похађају деца из Доње и Горње Оровице, Савковића, Кошаља, Гребена, Леовића и  Оровичке Планине.

Зграда је страдала у пожару у новембру 2018. године, након чега су ђаци наставили да похађају наставу у  осмогодишњој школи у Д. Љубовиђи.

Радови на обнови објекта оштећеног у пожару започели су у протеклој   години и завршени су у највећем  делу. Преостало је да се заврши равнање и декорација унутрашњих  површина и зидова и обнови унутрашња столарија.

До сада су на објекту спроведени у дело радови на пољу енергетске ефикасности (замењена је спољашња столарија, постављена изолација, фасада и уведено је  грејање на пелет). Радове је финансирало Министарство рударства и енергетике (фонд за унапређење енергетске ефикасности), а вредност радова је око 7,5 милиона динара. Општина Љубовија финансирала је отклањање последица пожара (замену крова, међуспратне конструкције, електро – инсталација) у вредности од око 7,5 милиона динара.

Преостале радове (равнање и декорацију унутрашњих површина и зидова и замену унутрашње столарије) у вредности од  око 2,5 милиона динара финансираће општина Љубовија. Набавка за извођење ових радова биће расписана ове недеље, а до краја новембра требало би да буду готови радови.

Поред наведених радова ОШ „Петар Враголић“ из Љубовије су на конкурсу Министарства просвете, науке и технолошког развоја за финансирање инвестиционих активности одобрена средства у износу од 1.176.094,00 динара, за набавку опреме и наставних средстава за школу у Доњој Оровици. Набавка је успешно спроведена и очекује се испорука опреме. Школи су додељена  и средства  на пројекту Министарства просве, науке и технолошког развоја за изградњу бежичне локалне рачунарске мреже. У овај пројекат укључене су и школе у Д. Оровици, Љубовији, Д. Љубовиђи, Врхпољу и Узовници.

-
Календар објава
септембар 2020.
ПУСЧПСН
« авг  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Категорије
Архива