У сустрет првом пробном завршном испиту

Драги наши осмаци!

Још један изазов је пред вама: онлајн тестирање – први пробни завршни испит, по следећем распореду:

  • 22. априла 2020. – тест из српског језика
  • 23. априла 2020. – тест из математике
  • 24. априла 2020. – комбиновани тест (историја, географија, биологија, физика и хемија)

У овом послу, сви смо заједно: ви, наставници, учитељи и остали запослени у школи. За све нас ово је нешто ново.

Иако ћете радити тестове по упутству које сте већ добили, цео поступак (начин рада) је мање – више стресан, јер до сада нисте имали ово искуство.

Све што је ново код сваке особе изазива узнемиреност, нервозу и страх, и тера на размишљање унапред и  на постављање мноштва питања себи и другима. Вероватно су многи од вас са другарицама и друговима из одељења већ смислили разне тактике за рад, учење и вежбање, али и ми бисмо желеле да вам дамо неколико савета.

Пре него што почнете, сместите се у просторију у којој владају мир и тишина и нема присуства других људи. Добро се припремите и сконцентришите,  јер тесту можете приступити само једном у току дана, а време за рад вам је ограничено.

Прво прегледајте све задатке или питања па почните да радите оно што вам је лакше и што сте сигурни да знате. Тежи део посла радите након тога.

Пажљиво читајте задатке или питања да бисте добро разумели шта се тражи као одговор.

Не прескачите ниједан задатак, чак ни ако вас мрзи да читате текст који је дужи и захтева више времена за читање, јер је примећено, бар до сада,  да су на тестовима из српског језика таква питања по правилу остајала без одговора.

Потрудите се да урадите најбоље и највише што можете.

Све радите самостално, јер преписивање нема никакву сврху: у овом тренутку, мислимо да треба да будете поштени и према себи и према наставницима, јер резултати нису важни. Једино тако ћете стећи прави увид у своје знање, што ће вам послужити за даље учење и успешан рад када се сви вратимо у учионице и школу. Наставници ће такође на основу вашег стварног знања увидети које сте области савладали а које нисте, а посебно оне које већини вас представљају проблем који заједничким радом може да се превазиђе.

Имате прилику да будете вредни, одговорни и поштени. Искористите је  како треба. Такмичите се сами са собом, а не са другима, јер је то најкориснији вид такмичења за напредак сваког људског бића.

Воле вас ваше Дивна, Биљана и Биљана.

-
Календар објава
септембар 2020.
ПУСЧПСН
« авг  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Категорије
Архива